maanantai 7. toukokuuta 2012

Kuulumisia

Paljon on taas keretty puuhailla kaikenlaista.

Agility:

Tepon kanssa on muutamana kertana käyty Pieksämäellä ollessa hallilla treenaamassa. Lähinnä erilaisia putki&hyppy härdellejä sekä keppejä. Kepit on menny tosi hyvin vinokeppien raudat kiinni eri kulmista lähettäen eli siinä ainakin edistystä tullut. Harmi vaan, ettei taas olla pitkään aikaan päästy harjottelemaan, niin taas varmaan tullut takapakkia. Onneksi kesällä sitten pääsee treenaamaan koko kevään edestä.

Tikrun on myös ollut joitain kertoja hallilla tekemässä putkea ja pussia. Lisäksi vuokrattiin kerran hallivuoro agilityakatemialta ja käytiin Tikrun sisarusten kanssa treenaamassa agia. Mentiin putkea, pussia ja kolmen hypyn suoraa. Lopussa kun oltiin harjoittelemassa putkea Tikru päättikin käydä eka juoksemassa hyppysuoran ja pussin ja lopuksi vielä sitten sen putken mikä pitikin. Ei ainakaan ole siis irtoamisessa ongelmaa :D Varsin pätevä agilitykoiruus tuosta varmaan siis vielä tulee.

Toko:


Artun kanssa on tehty Pieksämäellä käydessä kaikkia vanhoja juttuja, mitkä se osaa vielä sokeanakin. Jopa luoksetulo sujuu laukaten, kun eteisen päässä on tuuletin, niin Arttu siitä jotenkin osaa päätellä, että nyt tartteis hidastaa.

Teponkaan kanssa ei sen kummemmin oo tokoa varsinaisesti harjoteltu. Motivaatio on ollut jotenkin täysin kateissa (minulla siis treenata alokasluokan tokoa). Se tunnarinkin opetus on jäänyt kun ei sitä viiti ikinä alottaa kun on viikonloppuna käymässä , kun tietää, että seuraavan kerran voi harjotella aikasintaan parin viikon kuluttua kun on taas käymässä.

Tikrun kanssa oon koittanu tsempata tokon suhteen. On harjoteltu pitempiä seuraamiskaavioita imuttamalla ja sitten ilman imutusta sujuu jo pari askelta putkeen. Myös sivuaskeleet ja paikalla käännökset alkaa sujua jo suht mallikkaasti. Paikallaoloa on harjoiteltu ruokakupin kanssa ja luoksetuloa lenkillä. Istumista, maahanmenoa ja seisomista on harjoiteltu lähinnä kaukoja silmällä pitäen. Pitäisi alkaa harjoitella myös vauhdista maahanmenoa ja seisomista.

Noutokin alkaa jopa edistyä. Tikru suostuu pitämään kapulaa suussa mälväämättä ja tulee se suussa mun luokse pari askelta. Tätäkin kun jaksais suunnitelmallisemmin harjoitella niin kohta olis jo valmis nouto. Ulkona oon heitelly Tikrulle palloa ja keppejä, ja hyvin se hakee aina oikean kepin, vaikka lähellä olis vääriäkin vaihtoehtoja.

Lisäksi on harjoiteltu esim. peruuttamista ja 2on2off-asentoon hakeutumista.

Paimennus:

Vappuna käytiin Tikrun kasvattajan Pian luona kasvattitapaamisessa, missä oli samalla mahdollisuus kokeilla paimennusta. Tikru osas tosi hienosti ja rauhallisesti matkustaa, vaikkei hirveästi autossa olekkaan matkustanut.

Perille päästyä Tikru pääsi aluksi pellolle jouksemaan Moby-veljen kanssa.  Sen jälkeen Tikru pääsikin katsomaan lampaita. Kierreltiin vaan hetki lampaiden ympärillä ja lopuksi Tikru sai palan lampaan villaa tutkittavaksi. Kovin oli ihmeissään että mitä ihmeen kummajaisia ne lampaat on, mutta silmä kovana piti tarkkailla, että mitä ne puuhaa.

Kun oltiin menossa sisälle tauolle, tulikin Romi ja nuo pääsi taas pihalla leikkimään. Hetken päästä seuraan liittyi vielä Taika ja Gemmakin. Viimeinen veli Rommikin tuli iltapäivällä. Tauon jälkeen Tikru pääsi vielä uudestaan lampaille ja vähän päästiin jo lampaita liikuttelemaan.

Lopuksi pennut pääs vielä pellolle riehumaan. Tosi samanlaiset leikkitavat oli kaikilla ja muutenki pennut oli tosi samanoloisia. Hyvin sieltä kuitenkin omansa erotti. Hirmu kivaa oli nähdä Tikrun sisaruksia ja vaihtaa kuulumisia. Minuun taisi myös paimennuskärpänen puraista aika kovaa, joten toivottavasti päästään taas uudestaan paimennusta harjoittelemaan.

Muuta:

Tepon kanssa käytiin vielä huhtikuun alussa koirahiihtämässä ja siihenkin iski hirmuinen into, joten ens talvena varmaan harjotellaan sitäkin enempi.

Arttu pääsi viimein trimmaukseen, kun edellisen postauksen kuvista voi päätellä. Se on kyllä tosi hassun näköinen ilman partaansa. Suuri yllätys oli myös se, että selkä on ihan ruskea. Yleensähän koirat harmaantuu vanhetessa, mutta Arttu ilmeisesti vaan ruskettuu :D Artun vaivoihin löytyi myös syy, eli virtsaputkessa ei olekkaan kasvainta joka aiheuttaa virtsatulehduksia, vaan Arttu kärsii hyvänlaatuisesta eturauhasen liikakasvusta. Lääkitys siihen on tehonnut hyvin ja Arttu on ollut paljon virkeämpi.

Loppuun vielä kuvia luontopolulta muutamalta eri kerralta. Koska en oo päivittäny pitkään aikaan meidän tekemisiä annoin itselleni luvan laittaa paljon kuvia (oli niin vaikea valita, kun kivoja kuvia oli niin paljon). Kuvat siis Elsan ottamia taas.









Kuukausi myöhemmin:






^Fiksun näköstä porukkaa...





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti