perjantai 15. huhtikuuta 2016

Alkuvuoden aksailut

Ohjatut treenit jatkui joululoman jälkeen 12.1. Tai siis olisi pitänyt jatkua, mutta ma-ti sattui kunnon lumimyräkkä, joten olin ainut, joka olisi paikalle päässyt. Kävin siis sitten itsenäisesti treenaamassa. Kentällä sattui onneksi olemaan valmiiksi numeroitu rata, joten sitä sit tehtiin. Lopuksi otin vielä vähän keppejä ja rengasta eri kulmista.

Seuraavana tiistaina taas oli pakkasta -11/12, eikä silloinkaan ollut ohjattuja treenejä, kun pakkasraja on -10. Kävin kuitenkin tekemässä vähän keppejä ja kontakteja, kun ei Tikrua tommoinen pakkanen vielä haittaa.

26.1 oli sitten ekat ohjatut treenit ja tehtiin rataa, missä oli teemana pakkovalssit. Treenit sujui hyvin ja treenien päätteeksi kouluttaja ehdottikin, että voitais vaihtaa vähän edistyneempien kisaavien ryhmään, kun treeneissä ei ole Tikrulle ollut hirveästi haastetta. Seuraavan viikon keskiviikkona sitten käytiin kokeilemassa uudessa ryhmässä. Tehtiin rataa, ja se sujui hyvin, joten jatketaan jatkossa treenailuja keskiviikkoisin.

Ennen meidän ryhmää treenaa meidän ryhmän kouluttajien kokeneiden kolmosluokkalaisten kimpparyhmä, ja ollaankin tehty aina samaa rataa kuin aiempi ryhmä. Aika luksusta, kun ei tarvii rakentaa eikä purkaa rataa. Tarkemmin en oo viimeviikkojen treenejä muistanu/ehtiny kirjata ylös, joten niistä ei valitettavasti tarkempaa selostusta tule. Kivasti on kyllä Tikrun treenit sujunut, kuten aina. On vaan niin kivaa treenata Tikrun kanssa, kun se on aina innoissaan ja alkaa osatakin jo aika paljon.

 
Helmikuun alussa oli HAUn iltakisat kakkosille ja ohjelmassa oli kaksi agirataa. Tuomarina oli Arto Laitinen, joka oli suunnitellut kivat radat. Kiva, että kerrankin oli oikeasti kakkosluokan tasoiset radat, kun monesti kakkosluokassa on ollut jopa vaikeampia ratoja kuin kolmosissa. Ekalta radalta Tikrulle 10 vp ja sijoitus 10./22. Kepeistä Tikru juoksi suoraan ohi ja keinulla teki kunnon lentokeinun. Tokalta radalta tuli 5 vp ja sijoitus 9./20. Virhe tuli puomin alastulokontaktilta ja sen jälkeen meinais tulla hyllykin, kun Tikru jäi seuraavan hypyn taakse pyörimään, kun rytmi sekos täysin kontaktilta varastamisen takia.

Helmikuun lopussa käytiin ekaa kertaa ACE:n uudessa hallissa agikisoissa. Tarjolla oli peräti neljä rataa, ja tuomarina Sari Mikkilä. Mulle iski ihan hirveä kisajännitys ja olinkin ihan omissa maailmoissani. Eka rata oli hyppyrata, jolla Tikru yllätti mut ja teki kivan nollan. Tikru oli vieläpä ainoa nollan tekijä, joten voitettiinkin vielä (ja oli vieläpä Tikrun eka voitto). Toka rata meni ihan hirveäksi possuiluksi ja ajattelinkin, että tää päivä oli tässä, varmaan hyllytetään loputkin radat.

Kolmannella radalla Tikru oli kuitenkin paremmin kuulolla ja tulokseksi tuli 10 vp. Tikru loikkas A:n kontaktin ja mulla hajos sen takia rytmi, minkä seurauksena otettiin vielä A:n jälkeiseltä putkelta kielto. Kun muillakin tuli virheitä radalla, riitti meidän suoritus taas voittoon! Jo ekan nollan jälkeen tuntui, että tavoitteet on saavutettu. Vikalta radalta tuli kuitenkin myös onnistuminen nollan muodossa. Sijotuttiin kolmanneksi jääden voittajasta 1,3 sekuntia ja kakkosesta vaan 0,01 sekuntia. Kisoissa palkittiin kakkosluokkien paras Inovin juoksukengillä ja jos ois voitettu toi vikakin rata, niin oltaisi kaiketi voitettu myös ne kengät. Ei kyllä edes harmittanut kun saatiin kuitenkin kaksi nollaa, kolme palkintopallisijaa ja hirmuisen kivat palkinnot. Kisat oli muutenkin tosi kivasti järkätyt.

Pääsiäisenä oltiin sitten taas HAU:n omissa kisoissa, missä tuomarina oli Henri Luomala. Tikru yllätti jälleen ja teki heti ekalta radalta nollan. Sijotuttiin toisiksi (voittajasta jäätiin 0,58 sek) ja saatiin siis SERT ja menolippu kuninkuusluokkaan!! Tää rata ei kyllä todellakaan ollu meidän parhaimpia, mutta nolla on nolla. Kolmosluokka ois sitten tarkoitus korkata vappuna ACE:n kisoissa.


Tikrun ilme: EVVK joku sertiruusuke :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti