sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Niitä kuulumisia

Agility:

Tikru: On tehty aika paljon irtoomisharjoituksia, jotka on mennyt kyllä todella hyvin. Esim. viikko sitten mentiin hyppy-putki-hyppy-putki suoraa (rimat tietty maassa) ja vikalla kerralla Tikru ei ees vilkassukkaan mua vaikka jäin jälkeen vaan juoksi täysiä namikupille. Kerran mentiin niin vauhdilla, että Tikru vetäs kuperkeikan putkessa.

Kujakeppejä on kans harjoteltu pari kertaa ja nekin sujuu hyvin koiran levyisellä raolla. Keskiviikkona mentiin myös kerran puomi kokonaan, jotta Tikru tottuisi siihen, että puomi on korkealla vaikkei sitä harjoitellaakkaan vielä hetkeen kokonaisena.

Keskiviikkona mentiin jopa muutaman esteen pätkää, joka sujui meidän treenimäärään nähden tosi hyvin. Lopuksi kokelin miten tuo irtoaa jyrkemmissä mutkissa, mutta Tikru päättikin alkaa testata, miten käy jos skippaa esteet välistä ja juoksee suoraan palkalle. Loppuun saatiin kuitenkin onnistunut suoristus.

Teppo: Tepon kanssa on harjoteltu keppejä ja muuten tehty vaan jotain hupipätkiä. Kepit sujuu hyvin raudat kiinni, mutta vielä ei kärsi laittaa keppejä rautoja ristiin. Laitan kuvia ratapätkistä, kunhan jaksan ottaa niistä kuvat ja siirtää ne koneelle.

Toko:

Tikru: Ollaan taas jumahdettu treenaamaan niitä samoja asioita kun aina ennenkin. Paikkamakuuta on edelleenkin treenattu tosi vähän, mutta se sujuu kyllä hyvin ja Tikru menee hyvin maahan heti ekalla käskyllä. Kun palaan sivulle se kyllä yrittää heti nousta ylös eli sitä pitää treenata.

Seuraamisessa tehdään edelleen vain hyvin lyhyitä pätkiä. Kun Elsa kuvas viikko sitten meidän perusasentoja, niin tajusin, että sekin on ihan päin hanuria. Tikru tulee ihan liian eteen ja takamus lähtee helposti sivulle, kun se pitää kontaktia.

Jääviä ei edellenkään olla otettu juuri lainkaan. Hyppyäkään ei olla otettu kertaakaan.

Luoksetulo on ihan kiva. Siihenkään ei kuitenkaan olla hirveästi odottamista harjoiteltu. Jatkossakin meinaan kyllä enemmän harjoitella sitä vauhtia kuin odottamista.

Ruutua on otettu joitain kertoja eri suunnista ja eri paikoissa ja se on mennyt ihan kivasti. Joko olen vienyt itse Tikrun kanssa palkan ruutuun tai sitten joku muu on vienyt palkan Tikrun nähden.

Noutoa on otettu tavan kapullalla ja metallilla. Ekan kerran kun annan kapulan suuhun tiputta lähes aina sen, mutta sen jälkeen kantaa sitä hyvin. Sivulle ohjatessa tiputtaa myös helposti kapulan. Nyt kun on harjoiteltu laipallisella kapulalla eikä sorvatulla osaa myös nostaa kapulan oikein eikä roikota reunasta. Metallikaan ei ole mikään ongelma vaan pitää sitä samalla tavalla kuin tavan kapulaakin.

Teppo: Tepon kanssa ei oo muuta tehty kuin metallia, jonka se oppi parissa kerrassa vaikka välillä on inhonnut metallia. Pitäis ryhdistäytyä ja alkaa treenata muutakin.

Muuta:

Saatiin Tirkun kanssa treenipaikka ACE:lle pentuagiin kesä-heinäkuulle. Lisäksi jos vaan tulee tarpeeks porukkaa meille on hakuryhmä kesäksi. Jee!^Tikru löys tommosen metästä, ilmeisesti se on ketun kallo...

Sitä edellisenä päivänä olin Tikrun, Tepon ja äidin kanssa lenkillä luontopolulla ja jossain vaiheessa Teppo katos jonkun hajun perään. Huudeltiin sitä jonkin aikaa, muttei sitä näkynyt. Jatkettiin matkaa ajatellen, että kyllä se Teppo meidät sit löytää vaikka vähän eri reittiä mentiinkin kuin aiemmin. Kun olis ollut aika lähteä metsästä pois ei Teppoa edelleenkään näkynyt missään. Äiti lähti Tikrun kanssa kotiin ja minä jäin etsimään Teppoa sinne metsään. Reilun tunnin sitä ehdin etsiä ja olin jo varma, että karhu on sen syönyt, mutta sitten äiti soitti ja sanoi, että Teppo  olikin ulko-oven takana. Se oli ilmeisesti luullut että ollaan se sinne metsään hylätty ja päättänyt lähteä kotiin. Ihme, että se pääsi ehjänä perille, kun matkan varrella oli useita autotien ylityksiä...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti