torstai 12. heinäkuuta 2012

Kiirettä pitää

Viikonloppuna Tikrulla oli taas kunnon sosiaalistamisreissu, joka sisälsi mm. soutuveneessä matkustamista kera miljoonan puun (kuinkahan moni koira ois tossakaan tilanteessa osannu olla noin lunkisti) ja uusien koirakavereiden kanssa leikkimistä. Vähän meinas möröt kyllä taas hyökätä kimppuun uudessa paikassa, mm. sementtipussia piti haukkua ihan kamalasti.

Maanantaina oli taas Ace-agi. Tällä kertaa ohjelmassa oli pussi ja rengas ja vetäjänä Tuija Rönkkö. Pussinhan Tikru osas jo ennestään. Ekan kerran käänty kesken pussin pois, otettiin kerran helpotettuna ja sitten taas sujui pussin kangas maassa ja joka kerta vaan lujemmin. Rengasta otettiin nyt ekaa kertaa ja se sujui tosi hyvin. Tikru hokas heti idean ja Tuijakin kehui, että Tikru on tosi nopea oppimaan:)

Tiistaina oli hakutreenit, jotka ei tällä kertaa mennytkään ihan nappiin. Pöllöilyenergiaa oli vähän liikaa, niin nenän käyttö unohtui. Otettiin taas 3 valmis ukkoa. Ekalle Tikru lähti sen näköisenä, että tietää mihin menee, joten laskin irti. No se sitten juoksikin ympäriinsä ja melkein maalimiehen ylikin, kunnes sitten nenä kytkeytyi päälle ja löysi maalimiehen.

Toka olikin vaikeammalla puolella (tuuli väärään suuntaan) ja Tikru ei edes yrittänyt saada hajua. Teki kakat puoleen väliin (vaikka kävelytin sen ennen metsään menoa) ja ois syöny heinää vaan. Tikru käveli ihan maalimiehen naaman eteen ja maalimies alkoi kehua, josta Tikru säpsähti vähän. En sitten tiedä tajusko Tikru edes maalimiestä.

Kolmannelle mennessä Tikru nuuskutti puolessa matkassa siihen malliin ilmaa, että sai hajun, joten laskin irti. Ilmeisesti Tikru ei sitten osannut paikallistaa hajua, kun kiersi mutkan kautta maalimiehelle.

Oli puhetta, että pitäs harjotella tuota hajun paikallistamista sekä tehdä hajun hakuja, jotta saadaan harjoteltua myös sitä suoraa linjaa. Nenäänsä käyttävä koira kun helposti lähtee kiemurtamaan eikä tee suoria pistoja.

Teppo ei oo muuta pahemmin tehnyt, kun lenkkeilly. Jos meinataan niihin agikisoihin, niin pitäis kyllä käydä ahkerammin lenkillä, että kunto nousis. Ratojakin pitäs tehdä, kun nyt on tehty vaan lyhyitä humputtelupätkiä ja keppejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti