lauantai 31. maaliskuuta 2012

Riikka Pulliaisen tokokoulutus

Tänään suunnattiin yhdeksältä aamulla Tikrun kanssa Riikka Pulliaisen pitämään tokokoulutukseen hallille. Pois selvittiin vasta kuudelta, joten aika pitkä päivä tuli. Uusia vinkkejä ja ideoita saatiin valtavasti. Aloitettiin teoriaosuudella, jossa käytiin läpi esim. treenisuunnitelman tärkeyttä. Tää olisi kyllä niin tärkeä aina tehdä huolella, ettei käy niin kun meille aina, että treenataan vaan kaikkia kivoja juttuja mitä osataan jo.

Otettiin Tikrun kanssa eka perusasentoa ja yksittäisiä seuraamisaskelia eri suuntiin. Vielä ei aina ilman namia pysy kiinni jalassa eteenpäin mennessä, vaikka ei me vielä montaa kertaa sitä olla harjoiteltukkaan. Sitten tehtiin imuttamalla sivuaskelia oikealle, jotta koira oppisi pysymään kiinni jalassa ja käyttämään takapäätään. Yllättävän hyvin Tikru käytti takapäätään, vaikkei olla paljoa takapään käyttöä harjoiteltu. Seuraavaksi aletaan sitten kaartamaan sivuaskelia ympyräksi ja kun koira hallitsee sen pitäisi esim. peruuttamisenkin sujua. Lopuksi tehtiin kasia imuttamalla, että koira oppisi, että seuraamisessa edetään pitkiäkin matkoja, kun alkuun seuraamista otetaan niin paljon vain lyhyitä pätkiä.

Toisella kierroksella otettiin sitten ruutua ekan kerran. Aluksi vein Tikrun kanssa yhdessä namikipon ruutuun ja sitten käveltiin muutaman metrin päähän ja lähetin sen ruutuun. Tikru juoksi aivan innoissaan ruutuun ja vauhti vaan kiihtyi kuin kuppi läheni. Tätä tehtiin joka suunnasta. Lopuksi otettiin vielä pari kertaa täyspitkällä matkalla siten, että Riikka laittoi namin kuppiin Tikrun nähden ja sitten lähetin sen ruutuun. Sen jälkeen kutsuin sen taas luokse ja uusi lähetys. Sujui aivan superhyvin. Muutenkin Tikru piti hyvin kontaktia koko ajan eikä yrittänyt haahuilla niin kuin eilen vähän hallilla meinas (mur). Aivan supertaitava pentu siis.

Tikru on jo melkein iso koira.


Arttu turjake kaipais trimmausta..


Teppo pääs eroon varvaskarvoistaan tän kuvan jälkeen.


1 kommentti: